Koran leren lezen voor beginners
Koran leren lezen voor beginners

Kleine klassen

online lessen vanuit huis

Koran leren lezen voor beginners

Gegarandeerd succes voor beginners!
Het is een bewezen methode voor het leren lezen van de koran. Mocht de cursist niet kunnen lezen na het programma dan krijgt de cursist zijn volledige geld terug. Deze methode werkt en is al decennia lang een succes over de hele wereld.

Methode Al-qaa’iedah an-Nouraaniyyah (القاعِدَةُ النُّورَانِيَّةُ)
Al-qaa’iedah an-Nouraaniyyah (القاعِدَةُ النُّورَانِيَّةُ) methode is een bewezen methode om snel, efficiënt en doeltreffend de koran te leren lezen. Het programma koran leren lezen voor beginners gebruikt het boek Al-qaa’iedah an-Nouraaniyyah (القاعِدَةُ النُّورَانِيَّةُ) en bestaat uit alleen maar leesoefeningen. Om deze reden is een professionele en ervaren docent in het reciteren en onderwijzen van de koran en deze bewezen methode nodig. De docent legt uit, begeleidt en coacht de cursisten!

Voor wie is dit programma koran leren lezen voor beginners?
Deze 4 dagdelen koran leren lezen voor beginners programma is bedoeld voor een ieder die het Arabisch niet kan lezen of alleen het Arabisch basis alfabet kent. Het instappunt is het Arabisch alfabet en is alleen voor volwassen mannen en vrouwen 18+. Jonge cursisten van 16 en 17 jaar kunnen alleen met instemming van de ouders deelnemen aan dit programma.

Vervolg lessen koran lezen

Vervolglessen koran recitatie
Na het succesvol doorlopen te hebben van Al-qaa’iedah an-Nouraaniyyah (القاعِدَةُ النُّورَانِيَّةُ) programma koran leren lezen, kunt u zich aanmelden voor een vervolg recitatie programma. In het vervolg recitatie programma gaat u een Juz’ op de juiste wijze leren reciteren volgens de rewayat Hafs.

Wat is de succesformule

Dit koran leren lezen voor beginners programma kent maximaal 6 cursisten per klas en duurt 4 instructie dagdelen (zaterdag of zondag) in 4 weekenden achter elkaar. Voor deze gestructureerde maar intensieve programma is het noodzakelijk dat de cursist nog wel thuis geleerde lessen herhaalt volgens een bepaalde structuur.

Dit koran leren lezen programma is helaas niet geschikt voor personen met enige vorm van dyslexie of die analfabeet zijn. Tevens moet een cursist van te voren aangeven of er enige vorm van leerproblemen of concentratieproblemen zijn, slechtziend of slechthorend is, de Nederlandse taal niet (goed) beheerst of ouder bent (~50+) en niet meer snel leert.

In de hierboven genoemde gevallen kan dit koran leren lezen programma als (te) zwaar en/of te intensief worden ervaren. De succesgarantie kan hierdoor mogelijk niet gewaarborgd worden. Mocht u twijfelen laat het ons weten en dan kijken wij samen met u of er een alternatief is.

Wat is jouw excuus op de dag des oordeel?
De Koran is het Woord van Allah en is geopenbaard aan de mensheid als een leidraad voor jouw succes in dit leven als het hiernamaals. Iedere moslim man en vrouw moet op zijn minst de koran in de Arabische taal kunnen lezen. Als gezonde moslim met het vermogen en het verstand om te leren heb jij geen excuus op de dag des oordeel waarom jij de koran niet gereciteerd hebt. Dit je kans beste moslim broeder en zuster om de koran te leren lezen. Maak geen wereldse excuses, wees je ervan bewust dat iedere letter 10 hasanaat zijn en laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

“Degene die een letter uit het Boek van Allah leest, zal een verdienste krijgen en de
verdienste zal met het tienvoudige vermenigvuldigd worden. En ik zeg niet dat ‘Alif-Laam-Miem’
als één letter beschouwd worden, maar ‘Alif’ is een letter, ‘Laam’ is een letter en ‘Miem’ is een letter.”

Deze hadith is overgeleverd van de Boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem)
door Abdullah ibn Masud en is vermeld door Tirmidhi en Darimi.

Wat kosten de koran lessen?

Kleine klassen online
2x per week 90 minuten koran leren lezenAccounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

َقَدْ سَمِعَ ٱللهُ

Qad samiʿa
Tajweed lezen

85,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Juzz’ 28
Al-Mujādilah (58:1)
At-Taḥrīm (66:12)

✔️E-LEARNING

✔️KLEINE KLASSEN

✔️KORTE LESTIJDEN

✔️2 LESDAG P/W

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90 MIN P/W LES

✔️60 MIN HUISWERK


30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

عَمَّ
‘Amma
Tajweed lezen

70,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Juzz’ 30
Amma (78:1) 
An-Nās (114:6)

✔️E-LEARNING

✔️KLEINE KLASSEN

✔️KORTE LESTIJDEN

✔️2 LESDAG P/W

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90 MIN P/W LES

✔️60 MIN HUISWERK


30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Koran
Qaida Nouraaniyyah
leren lezen

150,-

EENMALIGE INVESTERING

20 UUR PROGRAMMA

Qaida Nouraaniyyah

~22 bladzijden woorden
hakken en letters verbinden

✔️E-LEARNING

✔️KLEINE KLASSEN

✔️KORTE LESTIJDEN

✔️1 LESDAG P/W

✔️4 WEKENSCHEMA

✔️5 UUR P/W LES

✔️~6 UUR HUISWERK

NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

 تَبَارَكَ ٱلَّذِى

Tabāraka
Tajweed lezen

70,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Juzz’ 29
Al-Mulk (67:1)
Al-Mursalāt (77:50)

✔️E-LEARNING

✔️KLEINE KLASSEN

✔️KORTE LESTIJDEN

✔️2 LESDAG P/W

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90 MIN P/W LES

✔️60 MIN HUISWERK


30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

قَالَ فَمَا خَطْبُكُم

Qāla fa-mā

Tajweed lezen

85,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Juzz’ 27
Adh-Dhāriyāt (51:31)
Al-Ḥadīd (57:29)

✔️E-LEARNING

✔️KLEINE KLASSEN

✔️KORTE LESTIJDEN

✔️2 LESDAG P/W

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90 MIN P/W LES

✔️60 MIN HUISWERK


30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

6 voordelen van het reciteren van de Koran

1:Het kalmeert het hart

Allah (SWT) zegt: “Voorwaar, met het gedenken van Allah, vind vrede in het hart” Koran (13:28)

2: 10 beloningen voor elke gereciteerde letter

De profeet (vzmh) zei alif- laam- en meem-م is niet één letter, maar Alif is één letter, laam is één letter en meem is één letter. Dus voor het reciteren van alif- laam- ل‎ meem-م alleen, heb je 30 beloningen! stel je voor dat je een heel hoofdstuk reciteert! hoeveel beloningen zullen dat zijn?


3: Het brengt iemand dichter bij Allah

De koran is het woord van Allah, het is de boodschap van Allah. Dus als je dicht bij Allah wilt komen, reciteer zijn woorden, lees zijn boodschap aan jou.


4: Hoe meer je de koran kent, hoe hoger de rang

De profeet (vzmh) zei tegen iemand die toegewijd is aan de koran. Lees en reciteer je rang zal zijn bij het laatste vers dat je reciteert. Dus hoe meer je reciteert, hoe hoger je rang krijgt.

 

5: De Koran zal een bemiddelaar zijn voor zijn metgezellen

De profeet (vzmh) zei dat je de koran moet lezen, want de koran zal inderdaad op de dag des oordeels komen en een bemiddelaar zijn voor zijn metgezellen. Dus wie zijn de metgezellen van de Koran? Degenen die toegewijd zijn aan de Koran. Degenen die altijd de Koran dag in dag uit reciteren.

 

6: Expert of niet. Er is een speciale beloning voor jou

Profeet (vzmh) zei dat een expert in de koran bij een nobele, rechtvaardige schrijver (de engelen) zal zijn. En hij die worstelt terwijl hij reciteert en het moeilijk vindt, krijgt een dubbele beloningen. Hoe je het went of keert, je bent altijd een winnaar!

Islam, Koran en Arabische lessen

Leerlingen en ouders aan onze online islamitisch onderwijs zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen en demolessen met Tawfiq.nl en Zoom. Enkele reacties van ouders die hun kinderen demolessen hebben laten volgen:

 “Erg leuke manier van islamitische kennis overbrengen aan kinderen en ouders.”  

“Mijn gezinssituatie en planning past perfect bij jullie organisatie! Eindelijk islamitische lessen voor onze kinderen!”  

“Een rustgevend gevoel dat je niet bij een instelling of moskee hoort. Op deze manier ligt de focus puur op de islamitische lessen.”  

“Het werd tijd dat islamitische lessen voor kinderen en ouders thuis gevolgd kunnen worden. Het voelt thuis toch een stuk veiliger.”  

“Scheelt een hoop reistijd, tankgeld en organisatie naar een islamitische onderwijsinstelling of moskee! Fijne oplossing voor onze kinderen!”  

“Ik roep dit al jaren dat het mogelijk moet zijn om kinderen vanuit huis lessen te laten volgen. Ik ben blij dat jullie als organisatie met de tijd meegaan.”

Wij zijn geen commerciële instelling maar zijn een zelforganisatie die geen gebruik maakt van overheidssubsidies noch daarom vraagt. Wij zijn een stichting die wanneer daar de nood voor is collectes houdt, financiële steun en donaties vraagt aan haar gemeenschap. Onze stichting zal ook wanneer de nood hoog is of vooruitstrevend benefieten organiseren om de islamitische identiteit van Nederlandse moslims te bewaken. Tevens werkt onze stichting zoveel mogelijk met eigen werkvermogen, zijn vrij, zelfstandig en ongebonden en vertrouwen alleen op Allah als de Enige Voorziener.

Geloofsleer (Aqieda)
Geloofspraktijk (Ibada)
Karaktervorming (Achlaq)
Goede manieren (Adaab)
Arabisch (Lezen en Spreken)

Uw gebedstijden vandaag
GebedTijd
Fajr04:26
Shorok05:35
Dohr13:35
Asr17:52
Magrib21:36
Ishaa22:44

Biografie Metgezellen
Sociale gerechtigheid (Adl)
Biografie Profeet Mohammed
Omgang met mensen (Mu’amalat)
Koran leren reciteren voor beginners

a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci