Stichting Tawfiq
UncategorizedOmgaan met tienerproblemen: advies vanuit Islamitisch perspectief

Kleine klassen

online lessen vanuit huis

Omgaan met tienerproblemen: advies vanuit Islamitisch perspectief

Wij vragen Allah de Alhorende, Alziende en Alwetende om eventuele obstakels weg te nemen en het ons te vergemakkelijken deze doelen te realiseren, Hij is namelijk de Almachtige en de enige die daarin toe in staat is. Ameen Ameen Ameen!

Meeting Stichting Tawfiq

Islamlessen voor kinderen in en voor een gezonde Nederlandse maatschappij

Stichting Tawfiq
Stichting TawfiqIslamlessen voor moslims in Nederland
Read More
"Samen bouwen aan een gezonde Nederlandse maatschappij: Islamitische lessen voor kinderen als fundament van verrijking en harmonie."

“Omgaan met tienerproblemen: Islamitische inzichten voor een betere toekomst!”

Tienerjaren zijn een belangrijke fase in het leven van een persoon. Het is de tijd waarin je je identiteit ontdekt, je relaties met anderen verdiept en je klaarmaakt voor volwassenheid. Hoewel deze jaren vaak worden gezien als een periode van plezier en avontuur, kunnen ze ook gepaard gaan met veel uitdagingen. Tienerproblemen zoals angst, depressie, relatieproblemen en peer pressure kunnen ervoor zorgen dat tieners worstelen om hun weg te vinden in de wereld. Gelukkig biedt het Islamitische geloof veel advies over hoe om te gaan met tienerproblemen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe tieners hun problematiek kunnen aanpakken vanuit een Islamitisch perspectief. We zullen ook verschillende manieren bespreken waarop ouders hun kinderen kunnnen helpenn bij het omgaan met tienerproblemen door middel van liefde, steun en begrip.

Hoe kunnen ouders hun tiener helpen om de juiste keuzes te maken volgens de islamitische leer?

Ouders kunnen hun tiener helpen om de juiste keuzes te maken volgens de islamitische leer door hen te onderwijzen over de basisprincipes van de islam. Ze moeten hun kinderen leren over het belang van het respecteren en naleven van religieuze regels, zoals het vermijden van zonde en slechte gewoontes. Ouders kunnen ook hun kinderen helpen door hen te laten zien hoe ze eerlijkheid, integriteit en waardigheid kunnen behouden in alle situaties. Daarnaast moeten ouders hun kinderen aanmoedigen om vragen te stellen als ze twijfel of onzekerheid ervaren bij bepaalde beslissingen die ze willen nemen. Ouders moeten ook bereid zijn om met hun tiener samenzitten om verschillende aspecten van de islamitische leer uitgebreid te bespreken, waaronder ethiek, morele principes en spirituele verdieping.

Hoe kunnen ouders hun tieners helpen om een goede balans te vinden tussen religieuze verplichting en moderne verleiding?

Ouders kunnen hun tieners helpen om een goede balans te vinden tussen religieuze verplichting en moderne verleiding door open en eerlijk met hen te praten. Ouders moeten hun kinderen de ruimte geven om vragen te stellen over religie, zodat ze begrijpen waarom het belangrijk is om bepaalde regels na te leven. Ook moeten ouders hun kinderen helpen bij het maken van goede keuzes door hen op de juiste manier aan te sporen. Bijvoorbeeld, als je kind wil uitgaan met vrienden, kan je hem of haar aanmoedigen om dat op een verantwoorde manier te doen. Ook is het belangrijk dat ouders hun kinderen laten weten dat ze altijd bij hen kunnen terugvallen als ze hulp nodig hebben bij het navigeren in de moderne wereld.

Wat zijn de beste manieren om met peer pressure en sociale druk om te gaan vanuit een islamitisch perspectief?

1. Wees je bewust van de druk die je voelt. Neem de tijd om na te denken over wat er wordt gevraagd en of het in overeenstemming is met je waarden en principes.

2. Wees niet bang om nee te zeggen als iets niet in lijn is met wat je gelooft of als het gevaarlijk is voor jouw gezondheid of veiligheid. Je hoeft geen uitleg te geven, maar wees wel respectvol naar anderen toe.

3. Zoek steun bij anderen die ook een soortgelijk geloof delen, zoals familie, vrienden of religieuze leiders binnen de gemeenschap waarin je leeft. Samenzijn met mensen die begrip tonen kan helpen om sterker te staan ​​tegen peer pressure en sociale druk van buitenaf.

4 . Blijf trouw aan jezelf door oprecht te zijn over wie je bent en wat belangrijk voor je is . Als iets niet past bij jouw persoonlijkheid , dan moet dat ook oké zijn .

5 . Leer hoe je kunt communiceren met anderen op een manier die respectvol is , maar toch duidelijk laat weten dat hun verzoek niet wordt geaccepteerd . Dit kan helpen om conflicten te voorkomen en relaties intact te houden terwijl u uzelf beschermt .

Hoe kunnen ouders hun tiener helpen bij het ontwikkelen van eigenwaarde en zelfvertrouwen in overeenstemming met islamitische waarden?

Ouders kunnen hun tiener helpen bij het ontwikkelen van eigenwaarde en zelfvertrouwen in overeenstemming met islamitische waarden door hen te laten zien dat ze geliefd en gerespecteerd worden. Ze moeten hun kinderen aanmoedigen om hun talenten te verkennen, uit te drukken en te delen. Ouders kunnen ook de nadruk leggen op de positieve aspecten van het islamitische geloof, zoals respect voor anderen, liefde voor God en medemens, tolerantie en compassie. Daarnaast moet er eerlijkheid worde gepraat over foutjes die gemaakt worde; dit helpt om lessen uit het verledene te trekken. Ouders moet ook proberen om hun kinderen meer verantwoordelijkheid toe te vertrouwen; dit helpt hen om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

Wat zijn de beste manieren voor ouders om hun tiener te begeleiden bij het navigeren door emotionele uitdaging, zoals depressie, angst of woede, volgens Islamitische principes?

1. Begin met het aanmoedigen van open communicatie. Ouders moeten hun tiener de ruimte geven om te praten over wat ze voelen en ervaren, zodat ze hun gevoelens kunnen uitdrukken en verwerken.

2. Geef je tiener een veilige omgeving waarin hij of zij kan praten over wat er in hen omgaat, zonder oordeel of veroordeling. Laat je kind weten dat je er bent voor hen als ze hulp nodig hebben bij het navigeren door emotionele uitdagingen.

3. Help je tiener bij het zoeken naar manieren om met stressvolle situaties om te gaan, zoals ademhalingsoefeningen, yoga of meditatie volgens islamitische principes. Dit kan helpen bij het beheersen van emoties en angstgevoelens die vaak samenhangen met depressieve episodes of woede-uitbarstingen.

4. Stimuleer positief denken door middel van dagelijkse affirmaties die gericht zijn op de islamitische leerstelling en waarden die worden onderwezen in de Koran en Hadith (verhalende literatuur). Deze affirmaties kunnen helpend zijn bij het overwinnnen van negatieve gedachtenpatronen die vaak samenhangend zijn met depressie, angst of woede-uitbarstingen..

5 .Geef je kind eenvoudige taken waarmee hij/zij iets nuttigs kan doe n voor anderen in de gemeenschap (zoals voedselpakketten maken voor behoeftigen) als eerste stap naar herstellen van mentale gezondheid volgens islamitisch perspectief . Dit helpt ook bij het creëren van eigenaarschap over hun situatie en helpt hen te focussen op iets anders dan hun problematisering..De conclusie is dat omgaan met tienerproblemen vanuit een islamitisch perspectief een effectieve manier kan zijn om de problemen aan te pakken. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het geven van liefde en discipline, en het respecteren van hun autonomie. Door middel van gebed, goede communicatie, verantwoordelijkheid nemen en het leren over religieuze waarden kunnen ouders hun kinderen helpen bij het oplossen van hun problemen.

De Kracht van Islamitische Lessen voor Kinderen

Stichting Tawfiq
Stichting TawfiqIslamlessen voor moslims in Nederland
Read More
"De waardevolle bijdrage van moslims: Het stimuleren van een dieper begrip en een verhoogd bewustzijn voor een inclusieve en verrijkte Nederlandse samenleving"

Islam, Koran en Arabische lessen

Leerlingen en ouders aan onze online islamitisch onderwijs zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen en demolessen met Tawfiq.nl en Zoom. Enkele reacties van ouders die hun kinderen demolessen hebben laten volgen:

 “Erg leuke manier van islamitische kennis overbrengen aan kinderen en ouders.”  

“Mijn gezinssituatie en planning past perfect bij jullie organisatie! Eindelijk islamitische lessen voor onze kinderen!”  

“Een rustgevend gevoel dat je niet bij een instelling of moskee hoort. Op deze manier ligt de focus puur op de islamitische lessen.”  

“Het werd tijd dat islamitische lessen voor kinderen en ouders thuis gevolgd kunnen worden. Het voelt thuis toch een stuk veiliger.”  

“Scheelt een hoop reistijd, tankgeld en organisatie naar een islamitische onderwijsinstelling of moskee! Fijne oplossing voor onze kinderen!”  

“Ik roep dit al jaren dat het mogelijk moet zijn om kinderen vanuit huis lessen te laten volgen. Ik ben blij dat jullie als organisatie met de tijd meegaan.”

Met veel enthousiasme verwelkomen wij leerlingen uit
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Breda, Roermond, Leiden, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss,  Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Middelburg, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, en Gouda.

Wij zijn geen commerciële instelling maar zijn een zelforganisatie die geen gebruik maakt van overheidssubsidies noch daarom vraagt. Wij zijn een stichting die wanneer daar de nood voor is collectes houdt, financiële steun en donaties vraagt aan haar gemeenschap. Onze stichting zal ook wanneer de nood hoog is of vooruitstrevend benefieten organiseren om de islamitische identiteit van Nederlandse moslims te bewaken. Tevens werkt onze stichting zoveel mogelijk met eigen werkvermogen, zijn vrij, zelfstandig en ongebonden en vertrouwen alleen op Allah als de Enige Voorziener.

a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci