Basiskennis Islam voor bekeerlingen en geboren moslims uit Musselkanaal-basiskennis-islam-voor-bekeerlingen
Basiskennis Islam voor bekeerlingen en geboren moslims uit Musselkanaal-basiskennis-islam-voor-bekeerlingen

Kleine klassen

online lessen vanuit huis

Online Islamlessen voor bekeerlingen en beginnend praktiserende moslims uit de regio Musselkanaal

Wij vragen Allah de Alhorende, Alziende en Alwetende om eventuele obstakels weg te nemen en het ons te vergemakkelijken deze doelen te realiseren, Hij is namelijk de Almachtige en de enige die daarin toe in staat is. Ameen Ameen Ameen!

Welkom bij de Stichting voor het Behoud van de Islamitische Identiteit in Nederland.

Welkom bij de internetcursus Basiskennis Islam, speciaal ontworpen voor bekeerlingen en geboren moslim uit Rotterdam die hun begrip van de Islam willen verdiepen en hun spirituele reis willen versterken. Deze cursus biedt een bijzondere kans om fundamentele kennis van de Islam op te doen en een dieper begrip van de religie te ontwikkelen, allemaal vanuit het comfort van uw eigen huis in Rotterdam.

 

Bij de cursus Basiskennis Islam begrijpen we de bijzondere uitdagingen en vragen waarmee bekeerlingen en geboren moslims uit Rotterdam te maken kunnen krijgen. Onze vakkundige docenten hebben zelf ervaring als bekeerling of diegenen die de islam opnieuw hebben omarmd en zijn zeer bekend met de unieke behoeften en perspectieven van de doelgroep. Ze staan klaar om u te begeleiden op uw spirituele pad en u te ondersteunen bij het vergaren van kennis over de Islam.

 

Tijdens deze cursus zullen we de fundamenten van de Islam behandelen, met nadruk op de getuigenis van geloof, de vijf fundamenten, de Profeet Mohammed (vrede zij met hem), de Koran en andere essentiële aspecten van de Islamitische leer. Onze docenten zullen diepgaande kennis en inzichten delen, gebaseerd op gezaghebbende bronnen en traditionele interpretaties van de Islam.

 

Basiskennis Islam voor beginnersDaarnaast zullen we ook modules aanbieden die zich richten op belangrijke aspecten zoals het leven van de profeet Mohammed, ethiek en moraliteit in de islam, islamitische geschiedenis, diversiteit binnen de islam en hedendaagse vraagstukken en uitdagingen. Elke module biedt de mogelijkheid om uw begrip te verdiepen en praktische toepassingen te ontdekken die relevant zijn voor uw spirituele groei en dagelijks leven.

 

De cursus Basiskennis Islam is specifiek afgestemd op de behoeften van hen die de islam hebben omarmd en geboren moslims uit Rotterdam. We begrijpen dat uw spirituele reis uniek is en dat u een omgeving nodig heeft waarin u zich veilig en ondersteund voelt. Onze cursus biedt een platform waarop u uw vragen kunt stellen, inzichten kunt delen en uw begrip van de Islam kunt verdiepen, met de specifieke context van Rotterdam in gedachten.

 

Ontdek de schoonheid van de Islam en verrijk uw spirituele reis met de online cursus Basiskennis Islam. Sluit u aan bij nieuwe moslims en geboren moslims uit andere delen van Nederland in een stimulerende en inclusieve leeromgeving. Samen zullen we de fundamenten van de Islam verkennen, uitgebreider begrip ontwikkelen en de rijkdommen van deze eeuwenoude religie ontdekken.

 

Moduleoverzicht:

Module 1: Inleiding tot de islam
Module 2: De Koran
Module 3: De vijf zuilen van de islam
Module 4: De zes zuilen van imaan
Module 5: Het leven van de profeet Mohammed
Module 6: Ethiek en moraliteit in de islam
Module 7: Islamitische geschiedenis
Module 8: Diversiteit binnen de islam
Module 9: Hedendaagse vraagstukken en uitdagingen

Basiskennis Islam voor bekeerlingen en beginnend praktiserende moslims uit de regio Musselkanaal

Islam, Koran en Arabische lessen

Leerlingen en ouders aan onze online islamitisch onderwijs zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen en demolessen met Tawfiq.nl en Zoom. Enkele reacties van ouders die hun kinderen demolessen hebben laten volgen:

 “Erg leuke manier van islamitische kennis overbrengen aan kinderen en ouders.”  

“Mijn gezinssituatie en planning past perfect bij jullie organisatie! Eindelijk islamitische lessen voor onze kinderen!”  

“Een rustgevend gevoel dat je niet bij een instelling of moskee hoort. Op deze manier ligt de focus puur op de islamitische lessen.”  

“Het werd tijd dat islamitische lessen voor kinderen en ouders thuis gevolgd kunnen worden. Het voelt thuis toch een stuk veiliger.”  

“Scheelt een hoop reistijd, tankgeld en organisatie naar een islamitische onderwijsinstelling of moskee! Fijne oplossing voor onze kinderen!”  

“Ik roep dit al jaren dat het mogelijk moet zijn om kinderen vanuit huis lessen te laten volgen. Ik ben blij dat jullie als organisatie met de tijd meegaan.”

Met veel enthousiasme verwelkomen wij leerlingen uit
Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Tilburg, Eindhoven, Arnhem, Maastricht, Deventer, Amersfoort, Woerden, Den Bosch, Middelburg, Bergen op Zoom, Waalwijk, Breda, Roermond, Leiden, Sittard, Alphen a/d Rijn, Lelystad, Nieuwegein, Gorinchem, Leerdam, Tiel, Geleen, Zoetermeer, Voorburg, Brunssum, Enschede, Alkmaar, IJsselstein, Moordrecht, Ede, Veenendaal, Zwolle, Weert, Helmond, Assen, Meppel, Dronten, Heerenveen, Leeuwarden, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Zaltbommel, Wijchen, Zutphen, Groningen, Delfzijl, Stadskanaal, Etten-Leur, Oss,  Uden, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Bronckhorst, Montfoort, Zeist, Middelburg, Vlissingen, Schiedam, Bodegraven, Waddinxveen, Ridderkerk, Zwijndrecht, Vlaardingen, en Gouda.

Wij zijn geen commerciële instelling maar zijn een zelforganisatie die geen gebruik maakt van overheidssubsidies noch daarom vraagt. Wij zijn een stichting die wanneer daar de nood voor is collectes houdt, financiële steun en donaties vraagt aan haar gemeenschap. Onze stichting zal ook wanneer de nood hoog is of vooruitstrevend benefieten organiseren om de islamitische identiteit van Nederlandse moslims te bewaken. Tevens werkt onze stichting zoveel mogelijk met eigen werkvermogen, zijn vrij, zelfstandig en ongebonden en vertrouwen alleen op Allah als de Enige Voorziener.

Geloofsleer (Aqieda)
Geloofspraktijk (Ibada)
Karaktervorming (Achlaq)
Goede manieren (Adaab)
Arabisch (Lezen en Spreken)

Biografie Metgezellen
Sociale gerechtigheid (Adl)
Biografie Profeet Mohammed
Omgang met mensen (Mu’amalat)
Koran leren reciteren voor beginners

a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci