Arabische lessen voor beginners
Arabische lessen voor beginners

Kleine klassen

online lessen vanuit huis

Arabische lessen voor beginners

Wij vragen Allah de Alhorende, Alziende en Alwetende om eventuele obstakels weg te nemen en het ons te vergemakkelijken deze doelen te realiseren, Hij is namelijk de Almachtige en de enige die daarin toe in staat is. Ameen Ameen Ameen!

Arabisch leren voor beginners​ en Arabisch voor niet Arabieren

Maak gebruik van de beste manier om Arabisch te leren

Arabisch is een mooie en rijke taal. Maar het leren ervan kan ontmoedigend lijken. Gelukkig is er een makkelijke manier om het onder de knie te krijgen. Als je deze bewezen stappen volgt, kun je in recordtijd vloeiend Arabisch spreken en jezelf overtreffen. Deze bewezen stappen leren je niet alleen Arabisch te leren. Het is ook de beste manier om vloeiend in het Arabisch te worden als niet Arabier.

Wereldwijd zijn er meer dan 270 miljoen Arabisch sprekenden. Met zijn wereldwijde belang is Arabisch zeker de moeite waard om te leren. En als je een passie hebt voor de taal, de mensen, de cultuur en de godsdienst Islam, kun je deze beweegreden gebruiken om nog sneller vloeiend te worden.

Hoe lang duurt het om Arabisch te leren?

Er is geen universeel getal voor hoe lang het duurt om een taal te leren . Maar we kunnen wel een ruwe schatting geven. Het US Foreign Service Institute (FSI) kwam met een schatting voor hoe lang het duurt om Arabisch te leren voor moedertaalsprekers van het Engels. Volgens hen heb je 2200 uur of 88 weken nodig om vloeiend Arabisch te worden. Maar neem dit wel met een korreltje zout.

Deze schaal houdt rekening met de moeilijkheidsgraad van de taal in vergelijking met het Engels. Maar het kent niet uw motivatie, enthousiasme of wat voor soort taalleermethode u gebruikt. Deze hebben allemaal invloed op hoe lang het duurt om Arabisch te leren. En met de volgende methode kost het zeker minder tijd om vloeiend in Arabisch te worden.

Voordat je begint aan een Arabisch cursus voor beginners bij Stichting Tawfiq

Waarschijnlijk sta je te popelen om te beginnen. Maar als je goed voorbereid aan deze geweldige uitdaging begint, ben je op de lange termijn beter af. Je zorgt ervoor dat je een stabiele en profijtelijke taalleerervaring hebt. En je kunt ook een paar weken/maanden weg stiften van de FSI-schattingen.

1. Definieer je doelen en motivatie

Iedereen leert een taal met een reden. Wat is jouw reden? Wil jij naar een Arabisch sprekend land reizen? Ben je gewoon gefascineerd door de cultuur? Of misschien streef je ernaar om de Koran te lezen en de exegeses van de geleerden te lezen en te begrijpen? Door je motivatie in gedachten te houden, kun jij straks vloeiend in Arabisch worden.

Uitgaande van je motivatie kun je eenvoudig bepalen welk niveau Arabisch je wilt bereiken. Zo pas je je doel aan op de beste manier om Arabisch te leren voor jou. Als je leert voor reizen, moet je je aan reiszinnen houden. Maar als je vloeiend een gesprek in het Arabisch wilt voeren, moet je wat meer moeite doen.

2. Maak een taalleerschema

De beste manier om je voor te bereiden op het leren van Arabisch is door een taalleerschema op te stellen . Plan je motivatie daarom stap voor stap om te weten wanneer je vloeiend in Arabisch wilt zijn. Dit is de meest geweldige truc om jouw succes te maximaliseren.

Maak je geen zorgen of het leren van Arabisch in je schema past. Uren vinden in je drukke dag lijkt onmogelijk. Maar eigenlijk heb je maar 20 minuten per dag nodig . En het hoeft niet eens 20 minuten intensief studeren te zijn. Je kunt oefenen tijdens je woon-werkverkeer, in de sportschool of terwijl je aan het schoonmaken bent.

Als je je schema hebt, moet je je eraan houden en stevig in bijten. Zo zul jij straks met succes Arabisch leren.

3. Kies de juiste Arabische taalbronnen

De sleutel tot succes bij het leren van talen is het hebben van de juiste middelen en studiemateriaal. Deze methoden moeten namelijk voor jou werken. Iedereen is anders, dus zorg ervoor dat jij een hulpmiddel kiest dat op jou is afgestemd. Het kan zijn dat onze methode niet de juiste is voor jou en dan zullen wij jou ook altijd adviseren om verder te zoeken.

Dus, hoe weet je nu of de leermethode die jij wilt kiezen effectief is? Nou, als je het leuk vindt en het gevoel hebt dat je vooruitgang gaat boeken, dan heb je de juiste keuze gemaakt. Plezier hebben is het belangrijkste onderdeel van het leren van een taal.

Er zijn veel manieren om de Arabische taal te leren. Sommige zijn gratis, online, apps en sommige kunnen ook erg duur zijn. Uiteindelijk, als de methode voor u werkt, is het de investering altijd waard.

4. Focus op begrijpelijke input

De beste manier voor niet Arabier en wat onze methode is, is om Arabisch te leren met begrijpelijke input . Dit is een taalleertheorie van Stephen Krashen. Deze techniek laten wij cursisten gemakkelijk in de lessen toepassen met twee eenvoudige stappen:

  1. Richt de studiemateriaal op een iets hoger niveau dan het huidige niveau.
  2. Zorg ervoor dat een cursist alles vanuit de context begrijpt.

Zo leer jij als cursist effectief Arabisch. Als je lessen te gemakkelijk zijn, ga je je vervelen. Als ze te moeilijk zijn, geef je het op. Door begrijpelijke input te krijgen, kun je ervoor zorgen dat je betrokken bent en geniet van je Arabische lessen.

Snel vloeiend Arabisch spreken voor niet Arabieren

De beste manier om Arabisch te leren voor beginners

Ik weet zeker dat je graag wilt weten welke specifieke stappen je kunt nemen om Arabisch te leren. En zonder verder oponthoud, hier zijn ze. Houd er rekening mee dat Arabisch net als elke andere taal een vreemde taal is. Je moet de Arabische grammatica en woordenschat beheersen. Maar het belangrijkste is dat je het moet spreken. Dat is de snelste (en over het algemeen beste) manier om vloeiend in Arabisch te worden.

1. Leer het Arabische alfabet

Deze eerste stap is cruciaal. U moet het Arabische alfabet beheersen om de taal te kunnen lezen, schrijven en begrijpen. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Er zijn 28 letters in het Arabische alfabet. Op één na zijn alle medeklinkers. Dit maakt het Arabische alfabet bijna tot een abjad, ook wel een klinkerloos schrift genoemd. Maar er is één klinker in het Arabische alfabet, dus het is eigenlijk alleen een onzuivere abjad.

Arabisch wordt van rechts naar links geschreven. Wat in het begin misschien ingewikkeld lijkt, maar je zult er heel snel aan wennen. Ook als je linkshandig bent, zal hij er zeker van genieten.

2. Leer veelvoorkomende Arabische woorden en zinnen

Het leren van een vreemde taal gaat niet over hoeveel woorden je kent. Het gaat erom de juiste woorden te kennen. Het hebben van de beste woordenschat kan je een groot voordeel opleveren. Je verspilt geen tijd aan het leren van onnodige woorden in het Arabisch, alleen de meest cruciale woorden die de dagelijkse Arabische lokale bevolking gebruikt.

Maar je zou kunnen denken dat dat nog steeds veel woorden zijn. Wat als wij je nu vertellen dat je eigenlijk maar 20% van de Arabische woordenschat nodig hebt. Dat komt omdat die 20% 80% van de dagelijkse Arabische spraak uitmaakt. Het heet het Pareto-principe . Leer alleen de belangrijkste Arabische zinnen en spreek vloeiend in recordtijd .

3. Onthoud meer door gespreide herhaling van de lessen

Wanneer je een paar veelvoorkomende zinnen in het Arabisch hebt gezien, wil je ze vast allemaal onthouden. Zou het daarom niet geweldig zijn als er een manier was om je hersenen te hacken en al die informatie daar gemakkelijk op te slaan? Nou, het bestaat eigenlijk al. Het wordt gespreide herhaling genoemd en het is de beste manier om in recordtijd Arabisch te leren.

Je hersenen proberen altijd te vergeten. Dit psychologische fenomeen wordt de “vergeetcurve” genoemd. En gespreide herhaling is de enige manier om deze vergeetcurve te bestrijden.

Als cursist kun jij eenvoudig gespreide herhaling toepassen door het materiaal periodiek te herzien. De docenten van Stichting Tawfiq gebruiken deze methode ook tijdens het doceren. Ga een paar dagen na je Arabische les terug en herlees alles. Je zult meer en meer onthouden als je het herhaaldelijk bekijkt. Binnenkort zit alle informatie die je wilt weten in je hoofd en raak je vertrouwd en gemotiveerd om nog meer uit de lessen te halen..

4. Meester de Arabische uitspraak

De Arabische taal heeft vele unieke klanken. Deze bestaan niet in het Nederlands, maar je kunt ze wel leren. Er zijn veel tips om Arabisch te spreken . Maar er is één ultiem advies: oefen veel en nog meer dan veel meer.

Veel taalcursisten laten hun spreekvaardigheid als laatste om te oefenen. Misschien zijn ze bang om zichzelf voor schut te zetten. Of ze weten niet zeker hoe ze Arabische woorden correct moeten uitspreken. Laat de angst voor het leren van een taal je niet beperken. Het is belangrijk dat jij als cursist vanaf de eerste les begint met spreken om vloeiend te worden in de Arabische taal.

Wanneer jij als cursist je spreekvaardigheid vroeg oefent, zul jij je sneller op je gemak voelen en zal het leren sneller gaan. En als je dat eenmaal hebt bereikt, houdt niets je meer tegen. Jij kunt snel en gemakkelijk vloeiend spreken bereiken.

5. Omring jezelf met de Arabisch taal

Hoe meer je Arabisch hoort en oefent, hoe sneller je vloeiend wordt. Voor velen van ons is reizen naar een Arabisch sprekend land echter een luxe. Maar jij kunt het Arabisch ook naar je toe brengen. Leer meer over de Islamitische en Arabische cultuur, geschiedenis en samenleving vanuit het comfort van je eigen huis. Deze tips om Arabisch te leren zijn niet alleen nuttig, ze zijn ook erg leuk. Probeer er een paar om je kennis van het Arabisch te vergroten:

  • Bekijk Arabische YouTube : YouTube is geweldig omdat het gratis is. En er zijn genoeg Arabische YouTubers die je de taal kunnen leren. Luister online naar authentiek Arabisch terwijl je hun video’s streamt.
  • Luister naar Arabische kinderliedjes: mee zingen is een geweldig manier voor het leren van talen en de uitspraak te oefenen. Je hoort het ritme en de melodie van de taal. En vooral Arabische kinderliedjes zijn heerlijk om naar te luisteren en mee te doen. Probeer te zingen om luisteren te combineren met een spreekoefening.
  • Leer meer over de Islam en de Arabische cultuur: de Arabische cultuur is diep verbonden met de Islam. Deze Islam heeft tal van tradities die fascinerend zijn om over te leren.
  • Kijk Arabische TV: Probeer af te stemmen op een authentiek Arabisch tv-kanaal en luister naar de lokale bevolking en presentatoren die de taal spreken.

6. De beste manier om Arabisch te leren spreken en begrijpen voor beginners

Er zijn veel manieren om Arabisch te leren. Maar deze stappen en de methode van Stichting Tawfiq zijn de ultieme gids om jou snel vloeiend te leren spreken.

De leermethode voor Arabisch leren voor beginners of Arabisch leren voor niet Arabieren is een betrouwbare methode die is gebaseerd op de wetenschap van het leren van talen aan niet Arabieren. Het geeft je de meest bruikbare Arabische woordenschat, zodat je precies kunt leren hoe de Arabische bevolking spreekt. En het beste van alles is dat de docenten van Stichting Tawfiq zich richten op de cursisten en een leer en studiegewoonte creëren voor een gespreide leerherhaling. Je zult je Arabische lessen gegarandeerd onthouden. Bereik eenvoudig vloeiend Arabisch leren spreken en begrijpen met de methode van Stichting Tawfiq!

 

Wat kosten de lessen Arabisch voor niet Arabisch sprekenden?

Kleine klassen of Één op één
2x per week 90 minuten Arabische lessenAccounts

Free Trial

Free Trial

Free Trial

Free Trial

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Domains

Sub-domains

Arabisch leren
lezen en spreken
Gezamenlijk online klassikaal

70,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Gezamenlijk online klassikaal

✔️E-LEARNING

✔️FOCUS LEZEN, SPREKEN, BEGRIJPEN

✔️UNIEKE LANGETERMIJNGEHEUGEN-LEERMETHODE

✔️POMODORO TECHNIEK
    (PLANNING, FOCUS EN PRODUCTIVITEIT)

✔️KLEINE KLASSEN
    (4-6 CURSISTEN, VOORDELIGER, SPREEKPAUZES, LUISTERT NAAR ANDEREN)

✔️KORTE LESTIJDEN / PARETO PRINCIPE
     (EFFECTIEVER COMMUNICEREN: 80% RESULTAAT MET 20% INSPANNING)

✔️VASTE DAGEN EN TIJDEN IN DE WEEK

✔️2 LESDAGEN PER WEEK

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90' MINUTEN PER WEEK LES

✔️60' MINUTEN OEFEN HUISWERK PER WEEK


✔️WOENSDAG 20.30 - 22.00 UUR

✔️ZATERDAG   13.00 - 14.30 UUR


30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Arabisch leren
lezen en spreken
Één op één online

200,-

MAANDELIJKSE INVESTERING

~120 UUR PROGRAMMA

Één op één online

✔️E-LEARNING

✔️FOCUS LEZEN, SPREKEN, BEGRIJPEN

✔️UNIEKE LANGETERMIJNGEHEUGEN-LEERMETHODE


✔️POMODORO TECHNIEK
    (PLANNING, FOCUS EN PRODUCTIVITEIT)✔️ÉÉN OP ÉÉN
    (INTENSIEVER, MEER SPREEKTIJD, MINDER SPREEKANGST, 100% AANDACHT)

✔️KORTE LESTIJDEN / PARETO PRINCIPE
     (EFFECTIEVER COMMUNICEREN: 80% RESULTAAT MET 20% INSPANNING)


✔️VASTE DAGEN EN TIJDEN IN DE WEEK

✔️2 LESDAGEN PER WEEK

✔️40 WEKENSCHEMA

✔️2x 90' MINUTEN PER WEEK LES

✔️60' MINUTEN OEFEN HUISWERK PER WEEK

✔️WOENSDAG 20.30 - 22.00 UUR

✔️ZATERDAG   13.00 - 14.30 UUR

NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Arabisch leren lezen, spreken en begrijpen staat bij ons centraal.

Islam, Koran en Arabische lessen

Leerlingen en ouders aan onze online islamitisch onderwijs zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen en demolessen met Tawfiq.nl en Zoom. Enkele reacties van ouders die hun kinderen demolessen hebben laten volgen:

 “Erg leuke manier van islamitische kennis overbrengen aan kinderen en ouders.”  

“Mijn gezinssituatie en planning past perfect bij jullie organisatie! Eindelijk islamitische lessen voor onze kinderen!”  

“Een rustgevend gevoel dat je niet bij een instelling of moskee hoort. Op deze manier ligt de focus puur op de islamitische lessen.”  

“Het werd tijd dat islamitische lessen voor kinderen en ouders thuis gevolgd kunnen worden. Het voelt thuis toch een stuk veiliger.”  

“Scheelt een hoop reistijd, tankgeld en organisatie naar een islamitische onderwijsinstelling of moskee! Fijne oplossing voor onze kinderen!”  

“Ik roep dit al jaren dat het mogelijk moet zijn om kinderen vanuit huis lessen te laten volgen. Ik ben blij dat jullie als organisatie met de tijd meegaan.”

Wij zijn geen commerciële instelling maar zijn een zelforganisatie die geen gebruik maakt van overheidssubsidies noch daarom vraagt. Wij zijn een stichting die wanneer daar de nood voor is collectes houdt, financiële steun en donaties vraagt aan haar gemeenschap. Onze stichting zal ook wanneer de nood hoog is of vooruitstrevend benefieten organiseren om de islamitische identiteit van Nederlandse moslims te bewaken. Tevens werkt onze stichting zoveel mogelijk met eigen werkvermogen, zijn vrij, zelfstandig en ongebonden en vertrouwen alleen op Allah als de Enige Voorziener.

Geloofsleer (Aqieda)
Geloofspraktijk (Ibada)
Karaktervorming (Achlaq)
Goede manieren (Adaab)
Arabisch (Lezen en Spreken)

Uw gebedstijden vandaag
GebedTijd
Fajr04:29
Shorok05:39
Dohr13:35
Asr17:50
Magrib21:32
Ishaa22:41

Biografie Metgezellen
Sociale gerechtigheid (Adl)
Biografie Profeet Mohammed
Omgang met mensen (Mu’amalat)
Koran leren reciteren voor beginners

a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci