Vakanties 2023-2024
Vakanties 2023-2024

 

 

Kleine klassen

online lessen vanuit huis

Vakanties '23-'24
Stichting Tawfiq

Wij vragen Allah de Alhorende, Alziende en Alwetende om eventuele obstakels weg te nemen en het ons te vergemakkelijken deze doelen te realiseren, Hij is namelijk de Almachtige en de enige die daarin toe in staat is. Ameen Ameen Ameen!

Vakantierooster 2023-2024

Stichting Tawfiq volgt zoveel mogelijk de landelijke adviesdata van de rijksoverheid voor schoolvakanties om iedere leerling en ouder quality time te geven aan het gezin. Stem daarom uw vakantieplannen af op de door ons gegeven ruime vakanties.
Tevens zult u merken dat wij vanaf dit jaar vrije dagen hebben op Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Dit zijn geen islamitische dagen om er iets in te vieren maar in Nederland is het gebruikelijk dat gezinnen dan tijd aan elkaar besteden of op familiebezoek gaan. Ervaring heeft geleerd dat ouders hier graag gebruik van maken en wij respecteren dat.
Daarnaast hebben wij gekozen voor 6 welverdiende vakanties verdeeld over het schooljaar rekening houdend met de verschillende regio’s (Noord, Midden, Zuid) volgens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Besteed daarom deze goed met uw gezin om zo de tevredenheid van Allah swt te behalen.

 

Feestdagen vrij buiten de vakanties in 2024

Deze dagen zullen wij niet lesgeven en vragen u om deze aan uw kind en gezin te besteden.

Pinksteren zondag,  19 Mei 2024
Pinksteren maandag, 20 Mei 2024

Exacte vakantie datums alle regio's

Vakanties Stichting Tawfiq 2022-2023:

Herfstvakantie
za 14-10-23 t/m zo 29-10-23

Wintervakantie
za 23-12-23 t/m zo 07-01-24

Voorjaarsvakantie
za 10-02-24 t/m zo 25-02-24

Ramadanvakantie
do 01-04-24 t/m vrij 12-04-24

Meivakantie
ma 27-04-24 t/m vr 12-05-24

Zomervakantie
za 06-07-24 t/m vr 06-09-24
***
Ramadan uitzondering:
De eerste 20 dagen van de maand Ramadan zullen aangepaste tijden hebben i.v.m. de iftar die tijdens de lessen valt doordeweeks. Hoogstwaarschijnlijk zal dan alleen in de weekenden les gegeven worden. Maar dit wordt nader toegelicht!

Let op:
De Ramadan week vakantie en de meivakantie vallen heel ongelukkig en dicht op elkaar. Dit kan nog eventueel veranderd worden maar hierover zullen wij jullie tijdig inlichten. Studiedagen en eventuele conferenties worden aan het begin van het schooljaar bekend gemaakt

Islam, Koran en Arabische lessen

Leerlingen en ouders aan onze online islamitisch onderwijs zijn unaniem enthousiast over hun ervaringen en demolessen met Tawfiq.nl en Zoom. Enkele reacties van ouders die hun kinderen demolessen hebben laten volgen:

 “Erg leuke manier van islamitische kennis overbrengen aan kinderen en ouders.”  

“Mijn gezinssituatie en planning past perfect bij jullie organisatie! Eindelijk islamitische lessen voor onze kinderen!”  

“Een rustgevend gevoel dat je niet bij een instelling of moskee hoort. Op deze manier ligt de focus puur op de islamitische lessen.”  

“Het werd tijd dat islamitische lessen voor kinderen en ouders thuis gevolgd kunnen worden. Het voelt thuis toch een stuk veiliger.”  

“Scheelt een hoop reistijd, tankgeld en organisatie naar een islamitische onderwijsinstelling of moskee! Fijne oplossing voor onze kinderen!”  

“Ik roep dit al jaren dat het mogelijk moet zijn om kinderen vanuit huis lessen te laten volgen. Ik ben blij dat jullie als organisatie met de tijd meegaan.”

Wij zijn geen commerciële instelling maar zijn een zelforganisatie die geen gebruik maakt van overheidssubsidies noch daarom vraagt. Wij zijn een stichting die wanneer daar de nood voor is collectes houdt, financiële steun en donaties vraagt aan haar gemeenschap. Onze stichting zal ook wanneer de nood hoog is of vooruitstrevend benefieten organiseren om de islamitische identiteit van Nederlandse moslims te bewaken. Tevens werkt onze stichting zoveel mogelijk met eigen werkvermogen, zijn vrij, zelfstandig en ongebonden en vertrouwen alleen op Allah als de Enige Voorziener.

Geloofsleer (Aqieda)
Geloofspraktijk (Ibada)
Karaktervorming (Achlaq)
Goede manieren (Adaab)
Arabisch (Lezen en Spreken)

Uw gebedstijden vandaag
GebedTijd
Fajr04:16
Shorok05:18
Dohr13:41
Asr18:05
Magrib22:04
Ishaa23:06

Biografie Metgezellen
Sociale gerechtigheid (Adl)
Biografie Profeet Mohammed
Omgang met mensen (Mu’amalat)
Koran leren reciteren voor beginners

a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci